Nowy wzór deklaracji VAT od 1 listopada 2019

Szanowni Użytkownicy,

Uprzejmie informujemy, że zgodnie z projektem Rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie wzorów deklaracji dla podatku od towarów i usług od 1 listopada obowiązują nowe wersje druków VAT-7, VAT-7K. Konieczność określenia nowych wzorów deklaracji VAT m.in. wynika z wprowadzenia obligatoryjnego mechanizmu  podzielonej płatności. 

Do czasu udostępnienia nowych wersji deklaracji możliwość generowania deklaracji VAT za listopad została wyłączona. Zachęcam do obserwowania wpisu, dzięki czemu otrzymają Państwo automatyczne powiadomienie w chwili wdrożenia nowej wersji deklaracji VAT do mKsięgowości.

Pozdrawiamy

Zespół SuperKsięgowa

1 person likes this

Kiedy można się spodziewać przywrócenia funkcji generowania deklaracji VAT? Rozumiem, problem z automatycznym wysłaniem UPO, ale wygenerowanie deklaracji to jest raczej podstawa? 

Ponadto - nie czepiałbym się gdyby system nie był płatny. W myśl zasady płacę to wymagam proszę o konkretną informację kiedy (konkretny termin) zostanie ta funkcja przywrócona? 

5 people like this

Również przyłączam się do próśb o informację nt. przywrócenia możliwości generowania i wysyłki deklaracji VAT

1 person likes this

U mnie też i brajkpliku JPK VAT.

Panie Lechu,

W przypadku pojawienia się błędu 414 zapraszamy do zapoznania się z artykułem Błąd: 414- błąd wysyłki eDeklaracji. Jeśli problem nadal będzie nadal występował, prosimy o napisanie zgłoszenia na adres mailowy [email protected]. Dołożymy wszelkich starań, aby pomóc.

Pozdrawiamy 

Zespół SuperKsięgowa

U mnie - niestety pojawia się komunikat: weryfikacja negatywna  414 - błąd w danych autoryzujących. Wszystkie dane są prawidłowe. Deklaracja nie została wysłana mimo usunięcia i ponownego wygenerowania deklaracji... Proszę o pomoc...

U mnie niestety w dalszym ciągu pojawia się błąd wysyłki 412.

nowa deklaracja wygenerowała się z dopiskiem (1): VAT za 2019/11 (1) i udało się ją wysłać bez problemu

ale UPO już drugi miesiąc z kolei nie przychodzi na e-mail

Potwierdzam - udało się wysłać VAT-7 i wygenerować JPK za listopad.

Dziękuję i pozdrawiam

Paweł Radek

Szanowni Państwo,

Uprzejmie informujemy, że problem występujący podczas wysyłki deklaracji VAT został rozwiązany. Prosimy o usunięcie deklaracji i ponowne wygenerowanie, wówczas wysyłka zakończy się pomyślnie.

Za niedogodności przepraszamy

Zespół SuperKsięgowa

Szanowni Użytkownicy,

Problem występujący podczas próby wysyłki deklaracji VAT jest już nam znany i aktualnie nasz dział IT stara się znaleźć przyczynę pojawiania się błędu 412. 

Plik JPK VAT mogą Państwo wygenerować w zakładce Moja księgowość/JPK. W tym celu z Opcji zaawansowanych należy wybrać przycisk Generuj.

Za utrudnienia przepraszamy

Zespół SuperKsięgowa

przy wysyłce deklaracji VAT- błąd 412. Brak też pliku JPK

Potwierdzam, u mnie podobnie: błąd 412, a wszystkie dane są prawidłowe.

Dziękuję za odpowiedź. Jednak przy próbie wysyłki deklaracji pojawia się komunikat błędu (Błąd 412 - weryfikacja negatywna, niezgodność danych autoryzujących z danymi w dokumencie). Wszystkie dane zdaje się że się jednak zgadzają, dotychczas wysyłka deklaracji działała bez zarzutu.

Szanowni Państwo,

Uprzejmie informujemy, że w dniu dzisiejszym wdrożyliśmy nowy schemat deklaracji VAT za listopad.

Pozdrawiamy

Zespół SuperKsięgowa

Login or Signup to post a comment